default

Полезно

13 Яну.
mauritius

Как да изберем правилните плочки за баня?

Изберете дизайна
Дизайнът е много важен, когато става дума за вашата баня. След като сте избрали материала на плочките, които ще сложите в банята, трябва добре да обмислите и дизайна на помещението.
Трендовете са изключително много и всеки от тях носи индивидуалност и стил, но вие трябва да изберете подходящ дизайн спрямо вашето помещение, както и според предпочитанията ви. Когато избирате дизайна и основните цветове на банята, имайте предвид няколко неща. Банята е най-посещаваното помещение в един дом. Там прекарвате много повече време, отколкото предполагате. За да сте уверени в избора си дори и след няколко години, заложете на неутрални цветове и семпъл дизайн. Най-предпочитаните цветове за баня са бежови нюанси, успокояващо зелено или морско синьо.
Не забравяйте също и играта на цветовете. Едно от основните правила е, че колкото по-малко е едно помещение, толкова повече му подхождат светлите нюанси. Ярките и светли цветове успяват оптически да уголемят мястото и му придават простор. 

Добавете акцент
Ако искате да разнообразите дизайна си или да направите банята си открояваща се, то тогава можете да добавите акцент.
Той може да е всичко от декорна плочка, която да поставите, до определени мотиви, които искате да предадете с дизайна на помещението.Днес вече разнообразието от акценти за банята е огромно. Декорациите са много на брой и решите ли да сложите така в дома си, то ще имате възможност да избирате между множество от пейзажи, рисунки, различни мотиви, мозайки и какво ли още не.
Когато добавяте акцент в банята, помислете за стила, който избирате. Акцентът ви трябва да изпъква и да привлича вниманието, но той не трябва да се различава от останалата част от дизайна на банята. Трябва да съобразите цветовите комбинации и мотивите.Размерът на плочките
Размерът на плочките в банята също е от съществено значение. Той има способността оптически да промени една баня и ако не бъде внимателно избран, той може да изиграе лоша шега. Повечето бани се проектират като малки помещения. Това означава ли обаче, че за малка баня трябва да се спрем на по-малък размер плочки?
По принцип не се препоръчват големи размери плочки за малки бани, защото това предполага много рязане на самите плочки. Всяка баня обаче е индивидуална и различна по своему. Размерът съответно също ще бъде различен. Има малки бани, които са подходящи за голям размер плочки, както и много големи бани, които обаче са изградени с много чупки и промени. Това прави избора за клиента много труден. Ние от Макс Стил препоръчваме да се обърнете към консултант, който ще ви даде професионално мнение, изцяло изградено върху вашия тип помещение. По този начин ще имате възможността да изберете най-подходящия тип плочки за вас.Не забравяйте практичността…
Цветовете оказват голямо влияние и при поддръжката на банята. Теракотените плочки например са много трудни за почистване. Гланцираните плочки в тъмни цветове пък издават най-лесно пръските вода и мръсотията. Най-практичното решение са гланцираните плочки в светли цветове. Върху тях не си личат следите от водата.
Преди всичко друго обаче банята трябва да бъде удобна и функционална. Плочките от своя страна трябва да са устойчиви. Подовите плочки трябва да бъдат с по-ниска водопоглъщаемост. Освен това трябва да се има предвид и тяхната повърхност. Гладките, гланцирани плочки са неподходящи, защото при намокряне стават изключително хлъзгави и могат да представляват истинска опасност. Препоръчваме плочки с матирана или полирана повърхност като ТЕЗИ, ТЕЗИ и ТЕЗИ. При тях сцеплението е по-добро.

Като цяло всички плочки в банята трябва да са влагоустойчиви и да имат здрава структура. Ние не правим компромис с качеството и предлагаме единствено най-доброто за вашата баня.
Ако все още не сте избрали дизайна, акцента, размера на плочките и всички останали детайли, ние ви предлагаме безплатен 3D проект, с който ще визуализираме вашата мечтана баня, а след това ще я превърнем в реалност.

 
Абонирай се за нашия бюлетин