default

Полезно

03 Март
баня

Освежаване на банята с минимални усилия

Много пъти сме доказвали, че банята е едно от най-важните помещения в дома. Точно затова е важно тя да е красива и направена точно по ваш вкус – за да можете да се насладите на преживяването максимално, независимо дали приготвяте сутрешния си тоалет, или релаксирате във ваната след тежък ден.

Ако вашата баня все още не се нуждае от цялостен ремонт, но все пак има нужда от леко освежаване, ние ще ви дадем няколко идеи как да разчупите обстановката с минимални усилия. Ремоделирането не трябва да е трудна или скъпа задача. В тази статия ви предлагаме няколко бързи и лесни актуализации за вашето помещение, които ще го внесат свежест само за малка част от цената за цялостен ремонт. Ето няколко прости и достъпни начина да подновите банята си и да ѝ придадете по-модерен вид. Понякога всичко, което е необходимо, е малка промяна.


Обновете душ пространството си


Старият параван, кабината и дори завесата ви могат да издадат колко стара е вече банята ви. Смяната им е лесен начин за освежаване на помещението и не изисква много усилия и средства. Днес съществуват много опции. 

Съобразете се с разположението и обмислете кой вариант е най-подходящ за вашата баня. Красив нов параван може да освежи дизайна и да създаде илюзия за голямо отворено пространство. За по-малко помещение изберете модерна кабина, която да е удобна и практична.


Сменете шкафчетата


Промяната на старите шкафчета е лесен начин да обновите изцяло помещението си. Ако искате истински луксозно преживяване, изберете шкаф с две мивки, който ще пресъздаде модерния стил на баня тип “За нея и за него”. 

Вижте тенденциите в обзавеждането на бани за настоящата година ТУК.

Ако предпочитате по-нестандартните решения, то заложете на шкаф ВИНИЛ. Той ще ви изненада и ще ви очарова със своите функции. Има вградено блутут устройство и колонки, които ще превърнат банята ви в истинска музикална сцена.

Преди да изберете новите шкафчета, измерете цялото пространство, за да сте сигурни, че има достатъчно място за инсталирането им.


Подменете огледалата


Смяната на едно огледало с друго, по-ново, може да освежи банята и да ѝ придаде изцяло нов облик с минимални усилия. Това е един от най-важните аксесоари, който освен всичко друго може да бъде и централната част в помещението, около която да изградите и останалия интериор.

Ако искате да разчупие облика на банята, заложете на по-артистични можели или дори няколко различни огледала, които се допълват едно друго и създават истински интересни форми и оригинални стилове.

Ако искате да изградите уникална тоалетка, която да отговаря изцяло на нуждите ви и да бъде удобна при приготовленията ви сутрин, заложете на някои специални функции, например огледало с LED осветление или такова с нагревател, което не задържа парата. 


Нови смесители


Модерните смесители и глави за душа също придават на банята нов и модерен облик без допълнителни усилия. Когато избирате новите аксесоари, помислете как те ще се съчетаят с останалата част от помещението, като например плочките или актуалната ви цветова схема. Черните матови смесители могат да добавят съвременен завършек от висок клас и да изглеждат зашеметяващо на фона на модерни и красиви плочки.


Аксесоари


Малките детайли допринасят много за цялостния облик на всяко помещение. Подновяването на аксесоарите, които използвате или виждате всеки ден в банята си, може да бъде един не скъп вариант за освежаване. 

Изберете аксесоари за козметика и принадлежности, като се съобразите с цветовите решения от интериора си. Или превърнете новите украшения в акцент на помещението си, като изберете нов и смел цвят, който подхожда и допълва нюансите на банята. Подменете старите постелки през тоалетната и шкафчетата и разбира се - завесата на душа. Заложете на нови шарки и геометрични форми, които да придадат нов облик и да променят цялостното настроение.


Подредете помещението


Банята не е типичната стая, в която имаме навика да разхвърляме вещите си, но все пак, ако има такива, то сега е моментът да ги съберете. Възползвайте се максимално от вертикалното пространство, с което разполагате. Създайте място за съхранение, което е едновременно удобно и практично.

Малко разместване на мебелите също може да освежи интериора и дори да направи пространството по-просторно и уютно. Използвайте закачалки за окачване на хавлии, рафтчета, стелажи, декоративни стълбични и други елементи, които подхождат на стила на вашата баня. Превърнете новите (или старите) елементи в акцент, като изберете различни цветови комбинации, които да подхождат на вашия стил.


Добавете растения


Сложете едно или няколко стайни растения в помещението, а ако нямате достатъчно място, окачете ги от тавана. Това ще придаде интересна визия и ще разчупи стереотипа за стерилна и скучна баня. 

Има много растения, които могат да виреят добре в банята. Някои от тях са алое вера, лилия, орхидея, бамбук и хлорофитум. Това не само ще разчупи визията на помещението, а и ще го облагоприятства. Някои саксийни цветя не само прочистват въздуха, но и абсорбират влагата по-бързо.
 

Препоръчваме

Абонирай се за нашия бюлетин