default

Полезно

18 Март
priming
Предварителна подготовка за лепене на плочки
Полагането на керамични покрития върху основа е трудоемък процес, с който е най-добре да се заемат професионалисти, ако вие самите нямате достатъчно опит в сферата.
Правилното подготвяне на основата преди полагането на настилката също е изключително важно за здравината и издръжливостта на покритията в бъдеще. Затова преди да започнете процеса на лепене има няколко важни фактора, които трябва да се вземат предвид и да се проверят внимателно. При проблем с който и да е от факторите трябва да се предприеме подмяна на основата или проблемните участъци от нея.
 
11 Март
fuga
Всичко за фугите
В идеалната баня често гледаме плочките, обзавеждането или декорацията, но рядко обръщаме внимание на малките детайли, които крепят помещението. Днес ще обърнем внимание на фугите и тяхната роля в банята.
 
05 Фев.
tiles
Как се определя качеството на плочките?
Днес сме решили да дадем малко повече яснота и разбиране на термините „първокачествени плочки“, „плочки второ качество“ и други подобни. Много хора реагират негативно, щом чуят, че някой иска да им продаде плочки, които не са първо качество. Това веднага ги отблъсква и отказва от покупката. Плочките от второ качество обаче не са причина за негативизъм, а напротив, те са една чудесна възможност за повечето бани и най-вече бюджети. Важно е да знаем защо това е така.
 
13 Яну.
mauritius
Как да изберем правилните плочки за баня?
При ремонт на жилището банята отнема най-много време и енергия. Независимо дали това е първият или поредният ремонт, факторите, на които трябва да обърнем внимание са много. Най-интересната част обаче винаги е изборът на плочки. Преди ви разказахме как да изберете между най-използваните материали за баня – фаянс, теракот и гранитогрес. Днес ще ви разведем из света на плочките, ще ви разкрием тайните на дизайна и ще обърнем внимание на практичността и още много, за да може вие да създадете перфектната си баня с перфектните за вас плочки.
 
29 Дек.
Плочки
Банята - как да изберем плочки и каква е разликата в материалите?
Банята е едно от основните помещения във вашия дом. Тя трябва да бъде влагоустойчива, да не се влияе от температурните промени и да има нехлъзгаща се повърхност на пода. Освен всичко друго, изключително важно е подовата настилка да бъде здрава и устойчива. И не на последно място тя трябва да бъде красива, защото всеки член на семейството прекарва голяма част от времето си в банята. Но как да изберем подходящите плочки за баня? В следващите редове сме посочили едни от основните типове плочки, техните предимства и недостатъци, с което искаме да ви помогнем да направите правилния избор за вашата баня.
 
10 Дек.
БежаВю
Цвят на годината 2021
Отворен за промяна, зареден с надежда и оптимизъм за по-добър живот през 2021 – такъв е изборът за цвят за новата година. Ако все още сте в началото на ремонта вкъщи или пък го отлагате за старта на новата година, обмислете добре новия модерен цвят, който носи символичното име „БежаВю“.