default

Полезно

28 Апр.
sizes

Разнообразие от размери на плочки. Кои да изберем?

Както всички други уточнения, размерът на плочките също е от изключителна важност за завършека на вашата баня. Правилните плочки могат да допринесат за облика на завършеното помещение, докато неправилният избор би могъл да направи банята ви да изглежда недовършена или сякаш изобщо не е направен ремонт.

Днес съществува голямо разнообразие от размери и форми на плочките, така че можете да прекарате часове в избирането на идеалните плочки за вашия дом.
При избора на размер на плочките за баня е много важно да се има предвид разстоянието между всички мебели в помещението, както и прозорците, уредите за отопление и дори водомерите, ако те се намира вътре. 

Няма еталон за избор на плочки спрямо размера на банята. Консултантът в магазина за плочки трябва да ви посъветва кой размер плочки е подходящ за нея. Често хората смятат, че малките плочки са идеален вариант за банята им, а и майсторът ще ги налепи лесно.Те обаче имат недостатъци. Изискват много повече фуги, а те от своя страна могат лесно да създадат непривлекателен ефект на банята. Поддръжката на повече фуги също е определено по-трудна. 

Най-често се предпочитат плочки от средни размери – , 20х50, 30х60, 25х70 и т.н. Те са подходящи както за малки, така и за големи бани. При правилният избор на цветове, подходящото съчетание и качественото поставяне, плочки със средни размери биха подхождали на всеки тип баня.

Големите размери плочки – като например 60x60, 60х120, 30х120 и т.н., стоят едновременно изтънчено и придават съвременен и модерен изглед на пространството.

Големите размери вече са често срещани на пазара и също се намират в различни цветови комбинации и дизайни. 
За стените на една баня условно може да се приеме, че размерът на плочките може да бъде голям, за да си подарите естетика и изтънченост в банята. На пода обаче е препоръчително в малка баня плочките да не са с голям размер, за да може наклонът да е направен добре.

Но освен дизайна и външния вид, какво още е важно да знаем за големите размери плочки?

По-малкото фуги, които са необходими, не разсейват окото и визуално уголемяват помещението. 
Плочките с големи размери са изключително здрави – те сa най-често от гранитогрес, тъй като той е много здрав материал и не се огъва, което е важно при големите плочки, не се износва лесно, надежден е и е висококачествен. 
Най-важното при избора на размер на плочки за вашия дом е как си представяте крайния резултат.

Ние от екипа на Макс Стил ще ви помогнем да изработим проект и да изберем най-подходящите плочки за вашата мечтана баня.
 
Абонирай се за нашия бюлетин