default

Полезно

28 Юни
тенденции в банята

Тенденции в обзавеждането на баня от международното изложение Salone del Mobile Milano 2022


Salone del Mobile Milano е едно от водещите дизайнерски събития в света, което, още от самото си създаване кара града да прелива от творческа енергия и иновации година след година. Представители на Макс Стил посетиха международното изложение, за да споделим с вас най-новите тенденции, които ще са актуални през следващия сезон. 

Лансиран в Милано през 1961 г. като средство за насърчаване на износа на обзавеждане и аксесоари, днес изложението се е превърнало в световно събитие в сектора на интериорния дизайн. Салоне се провежда всяка година по време на Седмицата на дизайна в Милано, а част от него са изложенията EuroCucina – дизайн в кухнята, Euroluce – изложение на осветителни тела, което се провежда през година, и Международното изложение на бани. Нашият екип отдели специално внимание именно на последното, затова и събрахме най-актуалните тенденции от цялото изложение, които да ви вдъхновят за следващия ремонт на банята ви.


Черен мат 
Това е вечната класика. Днес матовото черно покритие присъства в повечето модерно завършени бани. И тази година елементите в тази гама са във фокуса на вниманието на повечето производители и повечето от тях представиха поне няколко различни модела в този цвят.

Независимо дали решите да направите банята си в тъмни нюанси и да подсилите ефекта с матови елементи, или заложите само на черни детайли, които да изпъкват, вашата баня ще бъде като извадена от Salone del Mobile Milano.


Страчатела
Това е тенденцията, която пренася мозайките на следващото ниво. Тези нови модели дават възможност да въведете изкуството във вашата баня и да избирате между различни персонализирани дизайни, които ще отговарят на вашите нужди.

Трендът страчатела се прилага най-добре върху мивки, корита за душ кабини или като интериорни детайли, които да разнообразят банята. Цветовете са основно светли пастелни нюанси, но лесно можете да намерите и по-тъмни тонове, които да отговарят на индивидуалния ви стил.
 

Пастелни цветове

Тъмните цветове доминираха пазара твърде дълго, но тази година свежестта променя интериора и новите модерни цветове. Тази тенденция е изключително актуална и тепърва набира все повече популярност, така че не се колебайте, когато правите новата си баня – този тренд няма да си отиде скоро, а напротив – ще продължава да се развива и да обогатява интериорния дизайн.


Смесители
Актуалните тенденции при смесителите можем да обобщим с една дума — различни. Днес класическите дръжки на смесителите вече не са на мода – време е да ги замените с нещо интересно, привлекателно и актуално. Изборът е голям, а това са само част от новите трендове.


Релеф
Един неоспорим тренд, който определено грабна вниманието ни на изложението, е релефът, който много от производителите представят върху мебелите за баня. Ако искате да имате най-актуалните шкафове и във вашето помещение, то заложете именно на такива.


Още от тенденциите в обзавеждането на баня, представени на международното изложение Salone del Mobile Milano 2022:


Абонирай се за нашия бюлетин