default

Полезно

15 Яну.
Тенденции в обзавеждането на бани през 2022 г.

Тенденции в обзавеждането на бани през 2022 г.

Има някои стилове, които никога не си отиват, но има и такива, които искаме да оставим в миналата година и да продължим напред. Кое е ново, кое старо и на какво да заложим през новата година? Това са деветте най-големи и интересни тенденции в обзавеждането на бани през 2022 година.


 

Матово черен завършек 
Матовите елементи още не са напуснали сцената, напротив, тази година са още по-желани от преди. За по-смели и интересни дизайни съчетайте тази тенденция с цветни плочки, за създаете истински акценти в помещението. Ето две предложения за продукти от нас - душ комплект FUTURO NERO, двудупков смесител FUTURO и душ кабина в черен мат.


СПА преживяване у дома
Интересът към баните, вдъхновени от СПА центровете, нараства все повече и силно влияе на дизайнерските решения през 2022 г., тъй като все още търсим начин да създаден луксозно убежище у дома.

Колкото повече време прекарваме у дома, толкова повече започваме да мислим за удобствата, които са ни липсвали преди. Ключът към създаването на вдъхновена от СПА центъра баня се крие в минималистичния дизайн, приглушеното осветление, луксозните вали и високоефективните душове. Тъй като тенденцията се фокусира силно върху правилното настроение, неутралните цветове, изчистените линии и естествените материали също са от голямо значение за правилното изпълнение на дизайна.

Джапанди 

Японският минимализъм среща скандинавската функционалност в популярната домашна тенденция „Japandi“, която ще си пробие път в нашите бани през 2022 г. Стилът представлява съвременна идея за баня, която обхваща по-богати цветови палитри, елегантни стилове и истинска функционалност, комфорт и хюга усещане у дома.

Някои ключови характеристики на Джапанди са неутралните основни цветови палитри, подчертани с черни елементи и месингови аксесоари. Той също така опира до голяма степен на използването на дърво и дървени материали и засилва връзката с природата, като същевременно внася функционалност. Ние ви предлагаме да разгледате нашата серия CLAY.

Ретро модернизъм
Старото среща новото в тази интересна тенденция за 2022 г., която умело съчетава различни периоди на дизайна. Тайната на успешното прилагане на този стил е в умелото смесване на двете епохи. И тук важи правилото “Противоположностите се привличат”. Традиционната вана си подхожда с модерен и елегантен кран. А ретро смесителите отиват на мивка с модерна и иновативна форма.

Изберете това, което най-добре подхожда на вашата баня и създайте собствен стил между миналото и настоящето. Не се страхувайте да експериментирате с форми, елементи и различни цветове.

Стенно изкуство
Създаването на акцент в банята е толкова важно, колкото и в останалите стаи от дома ви. Белите стени и изчистените тонове вече не са на мода. Дори тези, които обичат изчистените линии и минимализма в банята, започват да вярват в този нов стил, който бързо грабва вниманието ни. Изящните стени и изкуството вече не се намират в трапезарията или в хола, те са преместени в банята. Смели цветове, текстури и истински интересни форми, изберете своето стенно изкуство според цялостния стил на жилището си и личните си предпочитания. Ние ви предлагаме да разгледате нашата серия PRAVIA.

Смесени текстури
Много експерти и дизайнери прогнозират, че една от главните тенденции на годината ще бъде комбинирането на цветове, текстури и материали. Минимализмът вече си е отишъл и тази година правим място на текстурираните стенни покрития, движение в пространството, плътни цветове и смели идеи.

Мрамор
Той е една от настилките, за която никога не забравяме, когато говорим за обзавеждане на бани. Мраморът е напълно подходящ за изпълнение на помещение в класически стил или силно изискана и луксозна баня. Независимо дали изберете бели, сиви или дори черни нюанси, той си остава класика в жанра и веднага преобразува стаята. Можете да създадете усещане за разкош, като използвате материали, които контрастират един с друг, за да изградят визуална и тактилна текстура.

Нашето предложение за атрактивна баня с мрамор включва серия SABLE и душ система с термостатен стенен смесител черен мат.

Естествени материали
Още една тенденция, която е непреходна и успява да се задържи с годините. Естествените материали и в частност дървото придава на помещението едновременно топлина и красота. Това е един класически стил, с който няма как да сбъркате. При избора на такава баня оставете прозорците открити. Слънчевите лъчи върху текстурираните плочки, камъка и дървото придават още по-нежен и уютен вид.
Тенденцията можете да въведете по много различни начини - с плочки, имитиращи дърво или камък, с елементи по мебелите или с отделни аксесоари.

Walk-in душове и мокри стаи
Днес все повече хора избират да заменят стандартната баня с така наречената мокра стая, като същевременно променят по-малките душ кабини с все по-големи заграждения или дори отворени пространства. 

Тази тенденция е съчетана с цветни и шарени плочки, които могат да съзададат акцентна стена или фон. Правилният параван е задължителното условие за създаването на подобно помещение Тук всичко се свежда до детайлите и стила, който се опитвате да постигнете.

Един от най-популярните в момента е нашият параван за баня в черен мат.


Препоръчваме

Серия CLAY
Серия CLAY
69.90 - 79.90 лв.
 +5
-39%
FUTURO NERO
Душ комплект FUTURO NERO
970.00 - 1 550.00 лв. 1 600.00 - 2 180.00 лв.
 +2
ново
PRAVIA AMBIENT
Серия PRAVIA
59.90 - 308.90 лв.
 +7
Sable amb
Серия SABLE
21.90 - 64.90 лв.
 +6
Абонирай се за нашия бюлетин