default

Полезно

02 Май
onice

7 причини защо да използвате широкоформатни плочки при следващия си ремонт

Широкоформатните плочки предлагат множество уникални предимства пред по-малките модели. Днес те са едни от най-популярните дизайнерски решения и се класират на челни места в годишните тенденции не веднъж. Независимо дали говорим за баня, кухня, хол или която и да е друга стая, големите размери плочки са предпочитаният декор за елегантно завършени помещения с капка стил и много вкус.

Често срещано мнение е, че колкото по-малко е помещението, толкова по-малки плочки трябва да изберем за него. Всъщност това съвсем не е така и широкоформатните плочки са напълно подходящи дори за по-малки стаи. Липсата на толкова много фуги осигурява оптически ефект за по-широко пространство. Големите формати плочки предлагат усещане за приемственост в пространството. Това го прави да изглежда по-голямо, отколкото е в действителност.

Кога да използвате широкоформатни плочки?

Изборът на размера на плочките зависи до голяма степен от дизайна или стила, който търсите. Ако създавате съвременна и елегантна обстановка в модерен стил, използването на големи размери е най-препоръчителният вариант. Ето няколко причини защо:

7 причини защо да използвате широкоформатни плочки

Както посочихме в началото, има много причини, които правят широкоформатни плочки толкова предпочитани. Нека да видим най-важните предимства, които предлагат.

1. Осигуряват усещане за простор
Точно както светлите цветове правят помещението по-голямо, така и размерът на плочките влияе върху възприемането на стаята. За да си осигурите визуално по-голяма среда, изберете по-големи плочки с бяла основа и блестяща повърхност, които също така да отразяват светлината и да правят помещението още по-светло.2. Предлагат голямо разнообразие от приложения
Големите плочки отстъпват място на много иновативни идеи по отношение на дизайна, тъй като предлагат голям брой приложения. Те могат да се използват за дизайна на бани, кухни, плотове, работни маси, наред с много други идеи. Техните размери, високите технически характеристики и устойчивостта им ги прави популярен и предпочитан материал за работа в модерните дизайнерски пространства.3. Създават ефект на непрекъснатост
Широкоформатните плочки позволяват покриване на големи повърхности с малко материали. Това създава по-високо визуално ниво на еднородност. Намаляването на използваните плочки води до по-голяма визуална приемственост, която само този тип може да осигури. Освен това ректифицираните им фуги прави разстоянието между тях минимално, а употребата на фугин с тон, подобен на плочката, създава цялостна илюзия за непрекъснатост.
4. Намаляват времето за монтаж
Друго предимство, което можем да подчертаем, е че широкоформатните плочки намаляват на времето за инсталиране. Преди години се смяташе, че те са по-сложни за поставяне в сравнение с традиционните. Тези проблеми обаче са останали в миналото, благодарение на иновативните методи за монтаж, които позволяват бързо и лесно облицоване.

5. Подходящи са за фасади
Широкоформатният порцеланов камък може да използва страхотни техники при покриване на фасадите, не само заради размера си, но и заради предимствата на здравината и издръжливостта, които осигуряват.6. Те са тенденция
Ако искате да сте актуални и да следвате такта на модата, трябва да вземете под внимание използването на големи формати плочки. В тях ще намерите отговора за създаване на помещения, които са естетически издържани и уникални. С широкоформатните плочки можете лесно да обедините пространствата и да интегрирате други видове материали в интериора си.7. По-хигиенични са
Не на последно място, широкоформатните плочки са по-хигиенични. Чудите се защо? Има по-малко зони, в които да се събира мръсотията. Това прави големите формати гранитогрес и фаянс по-хигиеничен, като в същото време осигурява по-бързо и по-лесно почистване.
Абонирай се за нашия бюлетин