default

Полезно

10 Дек.
БежаВю

Цвят на годината 2021

Отворен за промяна, зареден с надежда и оптимизъм за по-добър живот през 2021 – такъв е изборът за цвят за новата година. Ако все още сте в началото на ремонта вкъщи или пък го отлагате за старта на новата година, обмислете добре новия модерен цвят, който носи символичното име „БежаВю“.

„БежаВю“ е красив светъл нюанс на бежовото, който се докосва до природата и уюта. Той беше избран от професионалната гилдия от изявени интериорни дизайнери, архитекти, производители на подови настилки, платове и дамаски, художници, колористи, блогъри и артисти за съвременно градско изкуство. Те дадоха своите прогнози и очаквания за тенденциите през предстоящата година в рамките на традиционната кампания на „Оргахим“ „Цвят на годината“, която се провежда за 6-ти път у нас.

Професионалистите се спряха на модерния нюанс на бежовото, събирайки влияния от глобалния дизайн в оформлението на пространства, поп културата, модата и технологиите. Името „БежаВю“ представлява една игра на думи, която крие в себе си нуждата да бъдем отворени за промяна, надежда и оптимизъм, както и да вярваме, че ни предстои един по-добър живот.

„Цветът на 2021 е в нежните оттенъци на бежовото, като общата му символика е свързана с основата, базовостта (каквато носят всички нюанси на кафявото), спокойствието и устойчивостта. В центъра му е интегрираният човек“, коментира колористът доц. д-р Албена Павлова, преподавател в НБУ. „Цветът отразява нуждата ни от спокойствие, устои, връзка със Земята кърмилница и светлина. Ако разгледаме по-внимателно съдържащите се в него цветове, то ще открием оптимизъм и надежда (носени от жълтото), жизненост (носена от едва докоснатото червено), доверие (от почти невидимото синьо), а ефирността и светлината, които струят от него, се постигат от млечността и вълшебството на бялото, което е цвят на чистотата, на просперитета, на вярата, на прехода (на границата между видимото и невидимото), на зората и късмета, на мъдростта. Надяваме се този цвят да внесе в домовете ни баланс и успокоение, но и да ни зареди с оптимизъм и жизненост“, допълни доц. Павлова.

Бежовите нюанси са най-предпочитаните от българите, затова и тази година най-модерният цвят ще бъде точно този. За да ни носи едно непрестанно усещане на топлина, уют и спомени по „вече преживяното“. Същевременно този нюанс носи в себе си спокойствие и сила, за да продължим към едно ново начало.

„БежаВю“ може смело да бъде използван във всяка стая – спалня, хол, детска стая, а защо не дори и в офиса? Той има способността оптично да разширява мястото и да го превръща автоматично в по-приветливо и топло.

Вижте нашите предложения за подови плочки в цвят „БежаВю“ –  серия CIELO E TERRA SABBIA, серия ONICE, серия TEX, серия XYLA, серия PIETRA DI LECCE както и специалната ни серия от стенни плочки в цвят „БежаВю“ – серия TOKYO SHEEN.
 

Препоръчваме

Абонирай се за нашия бюлетин