Кухненски мивки

Общо 9 продукта
Сортирай по:
Филтри
Общо 9 продукта
 

Най-добрата кухненска мивка


Кухнята е сърцето на всеки дом и една от най-важните стаи във всяко жилище. Кухненската мивка от своя страна пък е фокусът в помещението и има голяма роля във вашето ежедневие. Точно затова е важно да направите правилното решение при покупка.

Обзавеждането на кухнята може да бъде истинско предизвикателство. Там на първо място трябва да се постави удобството, свързано с ежедневните дейности. Кухненската мивка също изисква внимателно обмисляне. Важно е разположението ѝ да бъде съобразено, да бъде достъпна и удобна. Освен това важни са моделът и материалът, от които е изработена.
 

Кой е най-подходящият материал за кухненска мивка?


Кухненските мивки се предлагат изработени от различни материали. Всички те имат свой собствен набор от плюсове и минуси, а най-добрият материал за мивка зависи от вашата кухня и цялостния начин на живот.
  • Неръждаема стомана – това е най-популярният материал. Съществува богат избор от дизайни – класически стилове, изчистени минималистични модели, съвременни линии и много други.. Те се предлагат с матирани и полирани покрития; 
  • Керамика – повечето керамични мивки за ръчно изработени;
  • Композитен материал – композитните гранитни мивки са направени от уникална смес от естествени частици силициев диоксид. Това ги прави изключително здрави и практични. Те имат чисти и атрактивни покрития, които лесно и красиво допълват всеки модерен кухненски дизайн. Допълнителното им предимство е че този тип кухненски мивки са устойчиви на удари, надраскване и петна, както и лесни за почистване.
 

Как да изберете правилната кухненска мивка?


Правилната кухненска мивка е от съществено значениеза функционалността и зялостната визия. Има няколко важни особености, на които да обърнете внимание при покупка.

Формата на кухненската мивка е важна главно по естетически причини. Най-популярните типове са овалните и правоъгълните, но правилният избор зависи изцяло от вашите предпочитания. При покупка е важно също така с какво пространство разполагате и трябва да съобразите мивката с него. Важно е тя да не излиза извън рамките му, но и да не бъде прекалено малка.

Не на последно място трябва да съобразите покупката и с вашия бюджет. Ако той е по-висок, то тогава можете да разгледате модели от керамика или композитни материали, но ако пък е по-ограничен, тогава ви предлагаме да заложите на кухненска мивка от неръждаема стомана която е също толкова здрава и устойчива, но на много по-ниска цена.
Абонирай се за нашия бюлетин