default

Полезно

16 Дек.
sheen

Трендове в обзавеждането на бани през 2021 година

С края на настоящата годин все повече гледаме към идването на следващата. Ето и най-модерните тенденции за предстоящата година, които можете да приложените и във вашата баня.


Естествени елементи и текстури

Завръщане към естественото ще бъде тенденцията на 2021 година. Има безкрайно много дървесни елементи, които ще изглеждат чудесно и ще вдъхнат уют във вашата баня през следващата година. За да промените вашето помещение и да го направите все по-естествено и уютно, можете да използвате различни аксесоари и декорации, като дървени кошове за пране, огледала и стойки. Следващата стъпка е дървената „постелка“ пред душа или ваната, която ще придаде съвсем различно усещане на мястото. Ако искате да направие по-големи промени, можете да помислите за замяна на дограмата с дървена и подмяна на вратите и шкафовете, които ще преобразят банята.

Естествени цветове

Цветът е една от най-лесните промени, които можете да направите в което и да е помещение. Той обаче може напълно да промени начина, по който една стая изглежда и се усеща. Чувството на комфорт идва от топлите цветове. Преобразявайки стаята в земни цветове е толкова лесен начин да промените цялостно помещението. Цветовете в неутралната палитра работят заедно по един много лесен и органичен начин. Точно в такъв стил е новата колекция плочки на Prissmacer LAO GRIS и MARFIL. С тях преобразяването на помещението е много лесно. Завършето банята с добавянето на правилните аксесоари.Устойчивост и пак устойчивост

Естественото и органичното в домовете се преплитат с друг много голям тренд, който ще бъде важен през 2021 г. – това е устойчивост. За устойчивост напоследък се говори много. Какво обаче означава да изградим една устойчива баня? Главното, когато говорим за устойчивост, е балансът и хармоничната връзка между заобикалящата природа и дома. В банята разполагаме с един от най-важните ни ресурси – водата. Това, което можем да направим ние за една стъпка към по-устойчив дом, е да използваме екологично съобразни продукти, които спомагат за пестенето на вода и енергия в помещението или пък да използваме еко и устойчиви материали в декорациите и обзавеждането.

Елегантен мрамор

Както в модата, така и в обзавеждането, всяко нещо прави своето завръщане. Тази година в светлината на прожекторите се наблюдава завръщането на мрамора. Този красив естествен материал се предлага в много разновидности и винаги ще намерите различни стилове и цветове. Напоследък се наблюдава търсене на необичайни цветове мрамор – розов, зелен, син, жълт. Независимо какъв вид мрамор изберете, той със сигурност би бил точен избор за всяка класическа и стилна баня.

Спалнята и банята стават едно

Един от най-модерните трендове на дизайнерската сцена тази година ще бъде комбинацията на спалнята и банята. Това е една интересна и различна идея за смели проект вкъщи. Този тренд е иключително противоречив – някои го обичат, а други го мразят. Въпреки това, той се смята за луксозен избор за големи помещения, които могат да се разделят на две зони с подходящите материали. Модерно е да се използват различни материали и стилове, които да подхождат на помещението. Това е един изненадващо елегантен дизайн за съвременните домове. Въпреки това, ако идеята ви харесва, но ви се струва прекалено смела за вашия градски апартамент, бихте могли да използвате тренда във вашата вила или къща за гости, където да впечатлите всичките си гости.Да заличим границите между вътре и вън

Продължаваме да заличаваме граници. През следващата година банята определено вече няма да бъде интимното пространство, скрито в задната част на дома ни. Много горещ тренд ще бъде размиването на границата между градината и банята ни. Търсенето на природни елементи не се изразява само в материалите, но и в небето, слънцето и растенията. Как да пресъздадете този тренд във вашия дом? Започва се, разбира се, с използването на естествени материали: камък, глина, бетон – всички органични и модерни текстури, които придават усещането за естествено оформено помещение вкъщи. Големи прозорци или, ако сте достатъчно смели, напълно отворени преходи между интериора и екстериора. Този тренд отново е подходящ за вашата вила, където бихте могли да създадете перфектното лично пространство на открито с всичките му предимства.

Металически акценти и злато

Металическите акценти и в частност златните детайли са любими на всички. Ако искате да промените облика на вашата баня, но не искате да правите цялостен ремонт на помещението, можете да се възползвате от новия тренд – металическите акценти. За да въведете тази тенденция във вашия дом, можете просто да подмените старите старите смесители, душове и детайли с нови, златисти или сребристи. Ако цветовете на банята ви го позволяват, добавете ново огледало над мивката, модерно и в металически тонове. Завършете промените с няколко нови аксесоара и по този начин ще предадето съвсем нов облик на банята ви. Вижте серия ORIGAMI.

Графично креативни стени

Днес на пазара има богат избор от форми на плочки и мозайки. Модерният образ на банята включва разчупване на традиционното и експеримент с новото. В момента изключително модерни са шестоъгълните плочки – те изглежда ще са предпочитаният избор за години напред. Други форми включват листа, естествени природни елементи, рибни люспи, триъгълници, диаманти и др. Независимо каква форма на плочките ще изберете, важното при този тренд е да се забавлявате и да експериментирате с пространството, така че да се чувствате добре и удобно. Вижте нашите специални предложения WORK и GLASS, които ще внесат графично креативен привкус във вашата баня.

Terrazzo

Този тип плочки нашумяха в света на интериорния дизайн в последните две години и ще продължат да бъдат модерни и през следващата. Терацо плочките се предлагат в разнообразие от цветове и стилове, така че да намерите идеалния дизайн за вашата баня. Различните цветове и тонове могат да послужат като вдъхновение за останалата част от селекцията на цветовете или пък за стила, към който ще бъде ориентирана банята. Плочките Терацо са идеалният начин да въведете различни нюанси и настроения в помещението. Те носят усещането за устойчивост и вечност. Можете да разгледате серия FRAMMENTA.

Less is more или минималистични детайли

Минимализмът винаги е на мода. Той не се постига толкова лесно, колкото звучи, но веднъж приложен в дома, трендът се спазва лесно. Минимализмът е изключително подходящ за банята, защото колкото по-прибрано, толкова по-добре изглежда това помещение. Банята е интимно пространство. Тя трябва да бъде по-скоро начин на живот и зона, ориентирана към личните нужди. Изчистените линии, семплите цветове и класическите плочки са идеален избор за една минималистична баня. Линия AKANE изразява точно този стил и усещане. 


 
Абонирай се за нашия бюлетин