default

Полезно

03 Яну.
Цвят на годината 2022

Цветове на годината 2022

По традиция световните производители на бои и водещите експерти по цветовете определиха тенденциите в нюансите за 2022 г. Те са различни сами по себе си, но се допълват един друг. Всеки от тях носи духа на позитивизма и вдъхновява за една по-добра година, изпълнена с оптимизъм, спокойствие и красота.

Оргахим - Медара

Orgahim-Medara-Color-2022


Решението на Оргахим за тазгодишната цветова тенденция е нежен нюанс на оранжевото. Неговото име е Медара. Той е естествен и магнетичен тон, вдъхновен от ярката палитра на природните елементи - пчелните продукти, оранжевите плодове и зеленчуци, есенните тонове на гората и дори слънцето.

Идеята на Медара е той да внесе позитивизъм и слънчева енергия в дома, вдъхвайки вяра и символизирайки новото начало. Въпреки това той е смел и силен цвят, който се свързва с живителната природна сила. Той се вписва в съвременния прочит на различните интериорни стилове, като придава ярък характер и индивидуалност на всяко отделно пространство. Комбинира се добре с други естествени тонове и материали, напомняйки за силната връзка с природата. Той вдъхва живот и настроение във всяка стая.

Pantone - Very Peri

Pantone-Very-Pery-Color-of-the-Year-2022


Във времена на неизбежните промени, които настъпват в света и в живота на всеки един от нас, Pantone представя новия символ на глобалния дух на времето и прехода, през който преминаваме. Very Peri нарушава традициите на марката - цветът е чисто нов. Компанията прави такова решение за първи път от 22 години насам, откакто за първи път обявява класацията си цвят на годината през 2000 г.

Създателите му искат той да олицетворява креативността и да насърчава изобретателността. Енергията, която носи, е динамична. Комбинацията от топли и студени нюанси в един цвят отразява новата епоха и историческия момент, в който се намираме през тази година. Обхващайки качествата на синьото, но същевременно носейки виолетово-червени оттенъци, Veri Peri изразява жизнена, радостна енергия и динамично присъствие, което да насърчи креативността и въображението в дизайна. 

Benjamin Moore - October Mist

Benjamin-Moore-October-Mist-Color-of-the-Year-2022


Изборът на Бенджамин Мур за фаворит на годината е меко сребристозелено, наречено October Mist 1495. Този ботанически тон имитира бледозелено цветно стъбло и служи като основа за по-голямата палитра на марката за 2022 г. Асортиментът включва 14 вдъхновени от природата нюанса, които обхващат топли земни тонове и освежени основни цветове.

Комбинирайте нежните тонове на Октомврийската мъгла с наситени тъмни нюанси, за да добавите топлина и дълбочина към монохроматичната палитра. За свеж вид използвайте този цвят с ледено синьо-зелено през по-студените месеци от годината.

Glidden - Guacamole 

Glidden-Guacamole-Color--of-the-Year-2022


Пикантният нюанс, наречен Guacamole е изборът на Glidden за цвят на 2022 г. Този зелен тон е едновременно релаксиращ и освежаващ. Компанията взима решението да заложи на него, доверявайки се на проучване на потребителското потребление онлайн, според което търсенето на зелените интериорни бои са се увеличили повече от два пъти от 2020 г. насам. Водени от нуждата за релаксация у дома и създаване на едно лично пространство, което едновременно да вдъхновява и да успокоява, потребителите се обръщат към най-подходящия за това нюанс.

В кухни и бани Guacamole се съчетава най-добре с класически бели плочки и матови черни акценти върху мивката или душа. Са домашни офиси, спални и други помещения, съчетайте дървесни тонове и естествени материали, в комбинация с много растения, за да подсилите успокояващата атмосфера.

Общото усещане от фаворитите в цветовете за година е земно и натурално. Заложете на естествените материали, в комбинация с релаксиращи нюанси, които да освежат помещенията и да ги превърнат в истински дом.
Абонирай се за нашия бюлетин